Motivul pentru care Simona Halep se află la Paris. Fotografiile vorbesc de la sine

de: Beatrice Dumitru
13 12. 2023

Simona Halep a fost depistată pozitiv la US Open 2022 și suspendată timp de patru ani. Sportiva din Constanța locuiește de câteva luni la Dubai, dar în ultimele zile ea s-a aflat la Paris, de unde a postat un mesaj plin de mister. Iată adevăratul motiv pentru care fostul lider mondial a mers în capitala Franței.

Ce face Simona Halep la Paris

Simona Halep a primit la Paris vestea că procesul său la TAS va avea loc în perioada 7-9 februarie, când va fi audiată de judecătorii de la Laussane. Înainte de anunțul de la Lausanne, dubla câștigătoare de Grand Slam, suspendată până în octombrie 2026, a publicat un mesaj cu subînțeles pe rețelele de socializare.

Sunt gată să mă întorc unde a început totul. Roland Garros 2008. Mulțumesc mult, Paris”, a scris jucătoarea de tenis. Mulți au interpretat mesajul ca pe un indiciu dat de sportivă privind momentul revenirii ei pe teren.

Dar adevăratul motiv pentru care Simona Halep se află la Paris este cu totul altul. Ea nu a mers în vacanță, ci pentru a onora un contract cu unul dintre sponsorii mari care nu au renunțat la înțelegerea cu ea după ce a fost suspendare. Fostul lider mondial filmează pentru Nike și va apărea în noua campanie a gigantului de echipament sportiv din America.

Simona Halep încasează anual de la Nike suma de 1,7 milioane de dolari. De-a lungul timpului a mai avut contracte de publicitate cu Mercedes, Hublot, Wilson, Rexona, Dorna, Avon, Dedeman sau Banca Transilvania.

Sponsorul care a rupt înțelegerea cu Simona Halep

Unul dintre marii sponsori ai Someni Halep care au renunțat la contract este Hublot, compania elvețiană care produce ceasuri de lux. În luna noimebrie, firma a scos-o pe campioana de la Roland Garros și Wimbledon de pe lista ambasadorilor săi de pe site-ul oficial.

Simona Halep era sponsorizată din 2016 de Hublot și se afla într-o companie selectă alături de nume mari, precum Novak Djokovici, Usain Bolt sau trupa Depeche Mode. Compania elvețiană a renunțat la colaborarea cu românca după ce aceasta fusese părăsită și de alți sponsori, precum Banca Transilvania și Automobile Bavaria Group – filiala din România.

Citește și: Simona Halep a dat lovitura. A făcut 10 milioane de euro din două mutări. Cum a fost posibil

Simona Halep a acumulat venituri totale de 40.203.437 de dolari în carieră, fijnd pe locul trei în lume cu cele mai mari încasări din tenis, după surorile Williams. Ea a câștigat 24 de trofee, dintre care două de Grand Slam, unul la Roland Garros și unul la Wimbledon.

Mesajul Simonei Halep după anunțul TAS

Simona Halep a reacționat după ce TAS a anunțat că procesul său va începe în luna februarie, apelul ei fiind al șaselea caz de care se vor ocupa judecătorii de la Lausanne la începutul anului viitor. Tenismena a vorbit despre ceea ce va urma în Elveția, sperând că își va putea demonstra nevinovăția.

Citește și: Ce se poate întâmpla pentru Simona Halep la TAS. Mesajul sportivei după ce a aflat când va fi audiată

”Curtea de Arbitraj pentru Sport a decis ca audierile în cazul meu să fie între 7 și 9 februarie 2024. Mă bucur că am posiblitatea de a-mi prezenta și de a-mi demonstra nevinovăția în fața unui tribunal independent. Mulțumesc”, a spus Simona Halep, într-un material video postat pe Instagram.

8.000 de pagini conține dosarul de dopaj în care e implicată Simona Halep, cu probe depuse atât de jucătoarea din România și avocații ei, cât și de oficialii ITIA.